Wees er snel bij! Er zijn nog slechts 5 plekken beschikbaar!

Blogs & video’s

Reizen en verhalen

Ontdek hier wat mij bezighoudt – in woord en beeld. Met blogs en video’s neem ik je mee in mijn inzichten, perspectieven, ontmoetingen en avonturen. 

Nederlands meest welvarende regio is een goed bewaard geheim..

Hoe we tot grootste prestaties komen

Inspiratie drijft ons voort. Het is het fundament van wetenschap, kunst, literatuur, muziek en andere grote prestaties. Ap Dijksterhuis legt in zijn meest recente boek ‘Inspiratie’ uit wat het is.

Mensen zijn gemaakt om te migreren

Zolang wij bestaan als mensheid bewegen we van plek naar plek. Het is onderdeel van onze natuur om de grenzen van een mentale horizon te verleggen. Aankomst of vertrek is iets bijzonders, maar ook lastig in relatie tot het thema identiteit. Draagt het bij aan wie je bent, of breekt het juist af?

De wereld over

Tijd voor avontuur: de wereld over! In het najaar van 2022 vertrok ik richting Indonesië en Thailand. Via Polarsteps deel ik mijn ervaringen met anderen. Ook lees je hier mijn reis die ik ondernam voor de opnamen van de documentaire A tribute to Abraham Olckers, The Making Of.

De magie van Suriname

Lees hier het verhaal over Suriname en in het bijzonder van de Matawai gemeenschap die diep in het binnenland woont – en waarom ik zo graag naar dit land reis.

Ruimte voor intuïtie

Je gevoel zegt ‘gaan!’, maar je verstand vertelt je andere dingen. Hoe leer je luisteren naar je intuïtie en, belangrijker nog, waar vind je de moed om ernaar te handelen? En is intuïtie te ontwikkelen?

Wegen naar perspectief

Wanneer ontdek je dat het anders moet? Jarenlang hard werken voor anderen zonder je passie te volgen kan verkeerd uitpakken. In dit verhaal lees je mijn ervaringen.

Het belang van CO2 compensatie in relatie tot reizen

Een vliegreis produceert CO2 en dat moet gecompenseerd worden. Lees meer over een bos van mangrove bomen dat aangelegd wordt bij de kust als wapen tegen de zeespiegelstijging.